Tässä olemme esitelleet Firstbeat Bodyguard 2 laitteen tekniset tiedot.

Koko

• Paino: 24 grammaa
  • Mitat: 47 mm x 68mm x 10,6 mm
  • Kaapelin pituus: 40 cm

Materiaali

• Laite: PA12-muovi ja nikkelöity messinkineppari
  • Kaapeli: PVC-muovi (medical grade) ja nikkelöity messinkineppari

Akku ja muistin tiedot

• Akun kesto: n. 144 tuntia (6 päivää) yhtäjaksoisessa 24/7 mittauksessa oletusasetuksilla
    • Akku: ladattava Li-Poly akku
    • Latausaika: n. 30 - 90 minuuttia riippuen akun varaustasosta latauksen alkaessa
  • Muistin koko: 128 MB, n. 480 tuntia (20 päivää) oletusasetuksilla

Akun ja muistin tiedot pystyy tarkistamaan laitteen asetustyökalulla, joka löytyy yhteensopivista Firstbeat-ohjelmistoista. Muistin pystyy tyhjentämään ja laitteen kellon asettamaan myös kyseisellä asetustyökalulla.

Oletusasetukset

• Kiihtyvyysanturi: päällä
    • Näytteenottotaajuus: 12,5 Hz
    • Näytteen resoluutio: 8 bittiä
    • G-skaala: 4G
  • Yötila: päällä
    • Aloitusaika: 22:00
    • Loppumisaika: 06:00
  • Hälytykset: päällä
    • Akun varauksen hälytys: 10 %
    • Muistin tilan hälytys: 10 %
  • LED valojen kirkkaus:
    • Normaalitilassa: 60 %
    • Yötilassa: 10 %

Oletusasetuksia voi tarkistaa ja muuttaa laitteen asetustyökalulla, joka löytyy yhteensopivista Firstbeat-ohjelmistoista. Emme suosittele kuitenkaan oletusasetusten muuttamista.

Mittauksen tarkkuus

• Sykemittauksen tarkkuus: 1 ms (1000 Hz)
  • Kiihtyvyyden mittaustarkkuus:
    • Näytteenottotaajuudet: 200Hz, 100 Hz, 50Hz, 12.5 Hz, 6.25 Hz, 1.56 Hz
    • Näytteen resoluutiot: 8 Bit, 14 bit
    • G-skaalat: 2G, 4G, 8G

Muut tiedot

• IP-luokat:
    • IP52, kaapelin ollessa kiinni laitteessa
    • IP20, kaapelin ollessa irti laitteesta
  • Mittauslämpötila: +5 - +50 Celcius-astetta
  • Varastointilämpötila: -20 - +60 Celcius-astetta
  • Mittausdatan voi purkaa suoraan Firstbeat Hyvinvointianalyysiin (Uploader Pluginin välityksellä) sekä Sports Team ja Individual -ohjelmistoihin.
  • Sisäänrakennettu USB-liitäntä
    • Mittauksen purkaminen ja datan lataaminen tapahtuu USB-portin välityksellä, ilman erillisiä yhteyskaapeleita

Sertifikaatit

• CE-standardit:
    • Tuote on merkitty CE-merkinnällä ja se täyttää Elektromagneettisen Yhteensopivuuden Lainsäädännön (EMC) direktiivin 2004/108/EC vaatimukset
  • FCC-standardit:
    • Tuote on testattu ja se täyttää FCC:n tekniset standardit digitaalisille laitteille: Luokan B digitaalinen laite, FCC osa 15 (Class B digital device, FCC Part 15)
    • The Product produces, operates and may generate electromagnetic radiation that may cause a disruption on radio communication. Disruption free use can not be guaranteed. In case the Product causes disruption on any other devices, the problem may be remediable by relocating the Product. Contact Firstbeat Ltd in case continuous problems noticed. Conditions for the use: (1) Product can not cause detrimental or harmful disruptions (2) Product must process and accept also all of the received disruptions, also the ones that may cause the Product malfunction. Product is FCC certificated. WARNING RELATING TO FCC CERTIFICATION: Any alterations or modifications of any kind of the Product, and not explicitly accepted by the Firstbeat Ltd, may invalidate the right to use the Product in accordance with the FCC certification.

Lisätietoa kiihtyvyysanturista

Kiihtyvyyvanturi antaa mittaustietoa kolmiulotteisesti (X-, Y-, Z-akselit). Kun laite on kiinnitettu oikeaan kohteen henkilön rintakehään akselit ovat seuraavat:

• X-akseli mittaa kiihtyvyyttä oikealle ja vasemmalle. Oikealle lukema pienenee (-), vasemmalle suurenee (+).
  • Y-akseli mittaa kiihtyvyyttä ylös ja alas. Ylös lukema pienenee (-), alas suurenee (+).
  • Z-akseli mittaa kiihtyvyyttä eteen ja taakse. Eteen lukema pienenee (-), taakse suurenee (+).

Kiihtyvyysdatasta:

Näytteenottotaajuus 12,5 Hz tarkoittaa 12,5 näytettä sekunnissa joka akselille. Eli kiihtyvyysanturi antaa kolme arvoa 12,5 kertaa sekunnissa. G-skaala määrittää maksimaalisen kiihtyvyyden, joka mitataan. Oletusasetuksilla, jos mikä tahansa akseli tunnistaa kiihtyvyyttä, joka on 4G tai suurempi, akseli antaa maksimaalisen positiivisen tai negatiivisen arvon. Esimerkiksi, jos laite kiihdyttäisi ylöspäin 4G:n kiihtyvyydellä, Y-akseli antaisi maksimaalisen negatiivisen arvon ja, jos laite taas menisi alaspäin, Y-akseli antaisi maksimaalisen positiivisen arvon.

Näytteen koon määrittää sen resoluutio. Käytännössä se määrittää jokaisen akselin maksimaalisen arvon. 8-bittinen resoluutio voi antaa 2^8 (= 256) arvoja, joka tarkoittaa sitä, että maksimaalinen negatiivinen arvo on -128 ja maksimaalinen positiivinen arvo on +128. 14-bittinen resoluutio antaa tarkempia arvoja; 2^14 (= 16284), joka tarkoittaa vaihteluväliä -8192 - +8192. Eli, oletusasetuksilla 4G:n kiihtyvyys antaisi akseleilta arvoiksi akseleilta joko -128 tai +128 riippuen suunnasta. 14-bittisillä asetuksilla 4G:n kiihtyvyys antaisi arvoiksi joko -8192 tai +8192 riippuen suunnasta.

Ennen käyttöä

• Lataa laitteen akku täyteen. Akku ladataan USB-portissa.
  • Aseta laitteen asetukset: aseta kello oikeaan aikaan ja tyhjennä laitteen muisti.

Katso myös nämä:

Laitteen takuutiedot

Kuinka kiinnittää laite

Merkkivalojen selitykset

Video: Kuinka käyttää Bodyguard 2 -laitetta