Firstbeat Receiver 10 on pieni USB-vastaanotin, joka pystyy yhtäaikaa vastaanottamaan signaalia 10:stä sykepannasta kerrallaan. Laitteen kantama on 30 metriä.

Jos Sports-ohjelma ilmoittaa, ettei löydä vastaanotinta, tarkista nämä kohdat ensin:

• Kokeile yhdistää laite toiseen USB-porttiin
  • Käynnistä Sports-ohjelma uudelleen
  • Käynnistä tietokone uudelleen

Jos yllä olevat kohdat eivät auta, voit kokeilla päivittää vastaanottimen ohjaimet. Seuraa näitä ohjeita:

1. Mene Sports (Individual) -asennuskansioon kohtaan Drivers. Kansion polku tietokoneella on oletuksena seuraava: C:\Program Files (x86)\Firstbeat\Firstbeat SPORTS (Individual)\Drivers
  2. Kaksoisklikkaa siellä olevaa tiedostoa "Firstbeat_Dongle_Driver.exe" käynnistääksesi ohjaimen asentamisen.
  3. Testaa yhteyttä Sports-ohjelmalla

Jos ohjaimen asentaminen yllä olevilla ohjeilla ei auttanut, voit seuraavaksi päivittää ohjaimen Windowsin Laitehallinnan kautta. Tee näin:

1. Kytke vastaanotin USB-porttiin ja avaa Windowsin Laitehallinta (Device manager)
  2. Etsi laitelistasta vastaanotin ja klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse "Päivitä ohjain" (Update driver)
  4. Seuraavaksi valitse valikon toinen vaihtoehto, eli "Selaa tietokonetta sopivan ajurin löytämiseksi" (Browse my computer for driver software).
  5. Klikkaa "Selaa" (Browse) ja valitse tämä kansio: C:\Program Files (x86)\Firstbeat Dongle Driver
  6. Klikkaa "Seuraava" (Next) ja seuraa asennuksen ohjeita.

Kun asennus on suoritettu, testaa yhteys Sports-ohjelmalla.

Jos ylläolevat ohjeet eivät ratkaise ongelmaa, tarkista onko Sports avattu yhteensopivuustilassa. Tähän mennessä olemme huomanneet, että ainakin silloin kun Sports -ohjelmistoa käytetään Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, joka on Windows 8 -yhteensopivuustilassa, ohjelma ei löydä vastaanotinta.

Sports -ohjelmistoa ei tarvitse käyttää yhteensopivuustilassa, joten ongelman voi ratkaista sulkemalla tämän tilan. Tehdäksesi näin, seuraa seuraavia ohjeita:

• Sulje Firstbeat Sports
  • Klikkaa Sportsin työpöytäkuvaketta hiiren oikealla painikkeella
  • Valitse Asetukset (Properties)
  • Avaa Yhteensopivuus (Compatibility) -välilehti
  • Poista valinta Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa: (Run this software in compatibility mode for:)
  • Tallenna asetukset ja sulje ikkuna

Tehtyäsi asetuksen, avaa Sports -ohjelmisto ja Training Monitor tarkastaaksesi yhteys vastaanottimeen.

Jos Sports-ohjelma ei ohjaimen päivityksistä huolimatta löydä vastaanotinta, ole yhteydessä Firstbeat Tuotetukeen.