Kun laite toimii normaalisti, siinä vilkkuu vihreä valo sykkeesi tahdissa. Jos epäilet, ettei valo vilku normaalisti tarkista nämä asiat:

• Vihreä valo on melko himmeä päivänvalossa, tarkista tilanne siis pimeässä tilassa. Laitteessa on oletuksena päällä ns. "yötila". Tämä tarkoittaa sitä, että laitteen vihreä valo on vielä normaalia himmeämpi klo 22-06 välisenä aikana.
  • Tarkista elektrodien ja laitteen kiinnitys: ovatko elektrodit oikeilla paikoillaan ja hyvin kontaktissa ihoon, ja onko laite oikealla puolella kehoa (ks. ohje: Laitteen ja Elektrodien kiinnittäminen).

Jos näistä tarkistuksista huolimatta laitteen vihreä valo ei vilku normaalisti, tässä vielä muutama lisäohje.

Laite lakkasi vilkkumasta liikunnan aikana

Voimakas hikoilu (esimerkiksi treenin aikana) voi heikentää elektrodikontaktia sekä kuumentaa ja kostuttaa mittalaitetta, minkä vuoksi laite voi kadottaa sykesignaalin ja lakata vilkkumasta. Ennen mittauksen jatkamista puhdista ja kuivaa laite sekä iho. Tarvittaessa irroita kaapeli, kuivaa USB-liitin ja kiinnitä kaapeli takaisin. Vaihda myös elektrodit uusiin.

Laite ei käynnisty suihkun jälkeen

Suihkun jälkeen iho on mahdollisesti vielä kostea, minkä takia elektrodikontakti voi jäädä heikoksi, eikä laite siten löydä heti sykesignaalia ja ala vilkkua. Myös suihkun jälkeinen ihon rasvaaminen heikentää kontaktia hetkellisesti. Kuivaa iho huolellisesti ja odota mahdollisesti käytetyn ihovoiteen imeytymistä. Vaihda myös elektrodit uusiin. Mikäli laite ei heti käynnisty, anna sen olla kiinnitettynä ja tarkista tilanne reilun puolen tunnin kuluttua uudelleen.

Voit myös ladata laitteen akkua hieman. Katso tästä lisäohjeet kuinka se tehdään.

Jos laite ei edelleenkään käynnisty, ota yhteys mittauksen järjestävään tahoon lisäohjeiden saamiseksi. Löydät palveluntarjoajasi nimen samasta sähköpostiviestistä, jossa on linkki päiväkirjaasi. Tarvittaessa ota yhteyttä Firstbeat Tuotetukeen.