Olemme huomanneet kolme syytä, miksi Sports-ohjelma ei mahdollisesti löydä Firstbeat Team-vastaanotinta:

1. Vastaanottimen ajureita ei ole asennettu tai ne ovat vanhentuneet
  2. Vastaanottimen ohjelmistopäivitys on epäonnistunut
  3. Sports toimii yhteensopivuustilassa

Tarkista nämä asiat ensimmäiseksi ennen kuin aloitat ongelmanratkaisun:

• Kytke vastaanotin toiseen USB-porttiin
  • Käynnistä Sports-ohjelma uudelleen
  • Käynnistä tietokone uudelleen

Jos nämä tarkistukset eivät auttaneet, voit jatkaa ongelmanratkaisuun.

1. Vastaanottimen ajureita ei ole asennettu tai ne ovat vanhentuneet

Tilanne johtuu hyvin usein siitä, että Sports on juuri asennettu, eikä vastaanottimen ajureita asennettu samalla, tai vastaanottimen ajureiden asennuksessa tapahtui ongelma asennuksen aikana.

Aloita asentamalla ajuri Sports-ohjelman asennuskansiosta. Kansion polku tietokoneella on oletuksena tämä: C:\Program Files (x86)\Firstbeat\Firstbeat SPORTS\Drivers. Kaksoisklikkaa kansiosta tiedostoa "Firstbeat_Team_Receiver_USB_Drivers.exe" ja aja asennus läpi. Testaa sen jälkeen yhteys Sports-ohjelmalla.

Jos ajurin asentaminen ei auttanut, kokeile seuraavaksi päivittää se. Voit ladata uusimman version täältä. HUOMIO! Ennen kuin aloitat päivityksen, irroita vastaanotin USB-portista. Kun päivitys on suoritettu, kytke vastaanotin takaisin USB-porttiin. Testaa yhteys vastaanottimeen Sports-ohjelmalla.

Jos päivittäminen ei auttanut, voit kokeilla päivitystä vielä eri tavalla, Windowsin Laitehallinnan kautta:

• Kytke vastaanotin USB-porttiin ja avaa Windowsin Laitehallinta.
  • Etsi vastaanotin laitelistasta ja klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella.
  • Avautuvasta valikosta, klikkaa "Päivitä ohjain" (Update driver).
  • Valitse seuraavasta valikosta alempi vaihtoehto "Selaa tietokonetta sopivan ajurin löytämiseksi" (Browse my computer for driver software).
  • Klikkaa "Selaa" (Browse) ja etsi kansio C:\Program Files (x86)\Firstbeat Team Receiver USB drivers
  • Klikkaa "Seuraava" (Next) ja seuraa asennuksen aikana annettuja ohjeita.

Kun asennus on suoritettu, testaa yhteys vastaanottimeen Sports-ohjelmalla.

Huomio! Joissakin tapauksissa Firstbeat Team-vastaanottimen ajurikansio on tietokoneella nimellä "USBRTX4 with USBRTX3 Driver".

2. Vastaanottimen ohjelmistopäivitys on epäonnistunut

Sports-ohjelman version 4.7 mukana on tullu ohjelmistopäivitys Firstbeat Team -vastaanottimen RTX4-malliin. Sports ilmoittaa saatavilla olevasta vastaanottimen ohjelmistopäivityksestä, kun Training Monitor käynnistetään.

Vastaanottimen ohjelmistopäivitys kestää n. 1 minuutin. Noudata päivitysohjelman ohjeita tarkasti.

Jos päivityksen aikana esiintyy ongelmia, eikä vastaanotin toimikaan päivityksen jälkeen, voit korjata tilanteen ajamalla päivityksen uudelleen. Tee päivitys näin:

• Sulje Sports-ohjelma
  • Mene kansioon C:\Program Files (x86)\Firstbeat\Firstbeat SPORTS\Firstbeat RTX 4 Firmware updater
  • Kaksoisklikkaa kansiossa olevaa tiedostoa "Firstbeat RTX 4 Firmware updater.exe"
  • Seuraa päivitysohjelman antamia ohjeita tarkasti.

Kun päivitys on suoritettu, käynnistä Sports-ohjelma ja testaa yhteys vastaanottimeen.

3. Sports toimii yhteensopivuustilassa

Jotkin Windowsin yhteensopivuustilat näyttävät estävän Sports -ohjelmistoa löytämästä Team vastaanotinta. Tähän mennessä olemme huomanneet, että ainakin silloin kun Sports -ohjelmistoa käytetään Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, joka on Windows 8 -yhteensopivuustilassa, ohjelma ei löydä vastaanotinta.

Sports -ohjelmistoa ei tarvitse käyttää yhteensopivuustilassa, joten ongelman voi ratkaista sulkemalla tämän tilan. Tehdäksesi näin, seuraa seuraavia ohjeita:

• Sulje Firstbeat Sports
  • Klikkaa Sportsin työpöytäkuvaketta hiiren oikealla painikkeella
  • Valitse Asetukset (Properties)
  • Avaa Yhteensopivuus (Compatibility) -välilehti
  • Poista valinta Suorita ohjelma yhteensopivuustilassa: (Run this software in compatibility mode for:)
  • Tallenna asetukset ja sulje ikkuna

Tehtyäsi asetuksen, avaa Sports -ohjelmisto ja Training Monitor tarkastaaksesi yhteys vastaanottimeen.

Jos Sports-ohjelma ei ylläolevista korjauksista huolimatta edelleenkään tunnista Team-vastaanotinta, ole yhteydessä Firstbeat Tuotetukeen.