Tietyistä Garmin-laitteista on mahdollista ladata mittauksia Firstbeat-ohjelmiin (Firstbeat Sports, Sports Individual, Athlete). Seuraavat laitteet pystyvät tallentamaan sykevälivaihtelua (R-R dataa), jota ohjelmamme tarvitsee analyysiin:

• Forerunner 620
  • Forerunner 630
  • Forerunner 920xt
  • Forerunner 235
  • Forerunner 735XT
  • Forerunner 935
  • epix
  • Fenix 3
  • Fenix 3 HR
  • Fenix 5
  • Edge 520
  • Edge 820
  • Edge 1000
  • Edge 1030

Huomaa, että sykevälivaihtelua voidaan tallentaa vain silloin kun harjoituksen aikana on käytetty sykepantaa.

Huomio! Fenix 5, Forerunner 935 ja Edge 1030 -laitteissa on valmiina asetus nimeltään "Log HRV". Kun asetat tämän toiminnon päälle, laite alkaa tallentaa R-R intervallitietoa. Et siis tarvitse alla mainittua asetustiedostoa tallennuksen asettamikseksi, jos käytössäsi on joku näistä kolmesta laitteesta. Muut laitteet tarvitsevat asetustiedoston, katso siis ohjeet siihen alta.

Seuraa näitä ohjeita asettaakseni Garmin-laitteesi tallentamaan sykevälivaihtelua:

1. Yhdistä laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla.

2. Lataa asetustiedosto tästä

3. Pura lataamasi ZIP-kansio.

4. Tallenna R-R -asetustiedosto Garmin-laitteesi NEWFILES-kansioon. Jos et löydä Garmin-laitteesi kansiosta NEWFILES-kansiota, se saattaa olla piilotettu. Kokeile tällöin ensin asettaa tietokoneesi näyttämään piilotetut tiedostot ja kansiot, ja sitten asettaa R-R asetustiedosto uudelleen.

5. Irrota laite tietokoneesta.

Laitteessasi on nyt sykevälivaihtelun tallennus päällä. Seuraava tallentamasi mittaus sisältää Firstbeat-ohjelmien tarvitseman datan, joten sen pystyy latamaan Firstbeat-ohjelmiin. Seuraa näitä ohjeita lataakseni mittauksen Firstbeat-ohjelmaan (Sports ja Sports Individual):

1. Yhdistä laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla.

2. Firstbeat-ohjelmassa (Sports ja Sports Individual) valitse 'Lataa R-R tiedosto' -painike ja klikkaa 'Lataa tiedosto'.

3. Selaa Garmin-laitteesi ACTIVITY-kansioon.

4. Valitse haluamasi FIT-tiedostot.

Valitsemisen jälkeen pääset ohjelmassa analysoimaan dataa ja luomaan raportteja.

Näitä ohjeita voit hyödyntää myös, jos käytät jotain yllämainituista laitteista Firstbeat Athlete -ohjelman kanssa.